سخنرانی دکتر سید فرج اله موسوی پیش از خطبه نماز جمعه شهرری

۲۲ مهر ۱۳۹۳ | ۱۱:۵۶ کد : ۳۳۴۹ اخبار حوزه ریاست

دکتر سید فرج الله موسوی رئیس واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری که بعنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه شهرری و در مصلای بزرگ ری حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمازگزاران با اخلاص شهرستان ری، ضمن تبریک عید سعید غدیر به همه شیعیان راستین  و مسلمانان جهان در سخنانی به تشریح مسئله مهم، تاریخی و ماندگار غدیر پرداخت .

دکتر موسوی در سخنرانی خود با اشاره به اینکه غدیر تنها یک حادثه در تاریخ نیست، بلکه یک لحظه امید برای همه بشریت است افزود: همانگونه که وعده الهی با رسالت و هدایت تشریعی در قالب دین اسلام، بشریت را از گمراهی که با هبوط آغاز شده بود، نجات داد و روزنه ای برای بازگشت و رجعت انسان به سوی ساحت قدس الهی فراهم آورد.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه شهرری ادامه داد: به هرحال، حقیقت همه چیز، به حقیقت محمدی (ص) باز می گردد و این همان شجره هستی است که اشکال گوناگونی دارد که از جمله شجره رسالت است که همه رسالت ها به همان حقیقت رسالت محمدی(ص) باز می گردد. این شجره طوبی محمدی(ص) دارای شاخه های بسیار است که البته میوه اصلی و شاخه اصلی آن اهل بیت عصمت و طهارت هستند .

دکتر موسوی گفت: همه پیامبران (ع) مردم را به حقیقت علوی دعوت می کردند و از مردم می خواستند تا ولایت ایشان را برای رهایی از آتش دوزخ و رسیدن به حقیقت محمدی(ص) که منتهای رجعت بشر است، بپذیرند و بدان ایمان بیاورند.

وی افزود: در حقیقت عنصر اصلی پذیرش دینداری مردمان در طول تاریخ بشریت همین حقیقت محمدی(ص) و باطن آن، ولایت علوی (ع) بوده است.

دکتر سید فرج الله موسوی در ادامه با بیان اینکه هر شخصی که تاریخ اسلام و شرح حال و زندگی پیامبر اعظم (ع)را مطالعه کند به این مهم می رسند که از زمان بعثتپیامبر تا زمان نزول قرآن حضرت  علی(ع) در تمام مراحل در کنار پیامبر و همراه پیامبر (ص) بوده است افزود: پیامبر مکرم اسلام در سخنرانی های خود این مسئله مهم را بار ها یاد آور شده است که امیر المومنین علی(ع) وظیفه خود را در خصوص یاری رساندن دین اسلام  به درستی انجام داده است و در نهایت با دستور خداوند و در محل تاریخی غدیر، امامت و ولایت ایشان بعد از خود را  بر جامعه مسلمین به صراحت ابلاغ نموده است.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه شهرری با اشاره به  حدیث یوم الدار که به حدّ تواتر از شیعه و سنّی روایت شده و از مهم ترین دلایل اثبات ولایت امیر المومنین علی علیه السلام به شمار می‌آید، گفت: رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم، خویشان و نزدیکان خود از فرزندان عبد المطلب را که در آن روز حدوداً چهل نفر بودند، در خانه خود جمع و  ماموریت خویش در خصوص امامت و ولایت علی(ع) پس از خویش را  به آن‌ها اعلام کرد .

دکتر موسوی در ادامه به اعتراضات گروهی به پیامبر اکرم(ص)که توسط علی(ع) دستشان از اموال بیت المال کوتاه شده بود اشاره کرد و افزود: در برهه ای از زمان که عده ای از علی (ع) به دلیل کوتاه شدن دستشان از اموال بیت المال  به رسول خدا(ص) شکایت کردند که رسول خدا در ارتباط با این افراد خشمگین شد و فرمودند: شما را چه شده است؟ از علی چه می خواهید؟ امیر المومنین از من و من از او هستم. و دست علی در اجرای عدالت عین دست من است .

رئیس واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری با بیان اینکه غدیر معتبرترین سند بر حقانیت ولایت حضرت علی (ع) است گفت: حضرت محمد صلی الله علیه و آله دست مبارک ایشان را بر سینه خود نهاد و فرمودند: " انا المنذر" و آن گاه دست بر سینه علی (ع) گذارد و فرمودند: " انت الهادی و یک یهتدی المهتدون"  یعنی: من بیم دهنده هستم و تو هدایت کننده هستی که به وسیله تو انسان ها هدایت می شوند و در جای دیگری پیامبر (ص) فرمودند: علی با قرآن و قرآن با علی است، آنها از هم جدا نمی‌شوند تا اینکه در حوض کوثر بر من وارد شوند .

وی گفت: امامت مخصوص امیر المومنین و فرزندان اوست و امامت عبارت است از ریاست عامه و سلطنت تامه به منظور حفظ و نگهداری از احکام نبوت و شرایع رسالت است چرا که اولاً برای پیامبر معاون و کمک کار در تبلیغ است ثانیاً احکام را از تغییر و تحریف محفوظ می دارد  چرا که پس از رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام وحی منقطع و قطع گردید که تنها وظیفه امام حراست و حفاظت از این احکام و دستورات است از این رو است که وجود امام ضروری و لازم است که نظام اجتماع محفوظ بماند.

وی در ارتباط با خلافت امامان به آیه ای از سوره مبارکه فاطر اشاره می کند که خداوند متعال در این آیه می فرمایند: وَمَا یَسْتَوِی الْبَحْرَانِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ  یعنی دو دریا یکسان نیستند این یک شیرین نوشیدنش گواراست و آن یکی شور تلخ‏مزه است. که این آیه استفهام انکاری است و این آیه و آیات دیگر عقل را به قضاوت می گیرند.

دکتر موسوی افزود: نخستین شرط قطعی امامت اعلویت است که در ارتباط با آن همه فقها و علما نظر داده اند بنابراین اگر جاهل باشد مردم را گمراه می کند و برخلاف حکم خدا و وظیفه خلافت حکم صادر می کند. دومین شرط امامت عصمت است چرا که گناه از جانب خلیفه موجب اختلال است و سهل انگاری او در کار های دین ارکان شریعت را سست و ناتوان می کند .

این مقام دانشگاهی در ادامه سخنرانی خود افزود: ما شیعیان معتقد هستیم که امام را خدا انتخاب می کنند چرا که جز خداوند هیچ کس نمی داند که افراد چگونه هستند و اگر این امر به افراد واگذار شود هر فردی به میل خودش و با توجه به سلایق شخصی خودش فردی را انتخاب می کند که این موضوع خود عامل دو دستگی و تفرقه، نفاق، نزاع و اختلاف است .

وی با اشاره به اینکه خداوند در جای دیگری در قرآن به صراحت می فرمایند: وارث کتاب باید از جانب خداوند باشد چرا که انسان ها به سه دسته تقسیم می شوند: دسته اول که ستمگر به خود هستند، دسته دوم گروهی هستند که نمی توانند انتخاب کنند چون فسق دارند  و دسته سوم از ظالم ها هستند پس امامت مولای متقیان یک امر مسلم است و این امر که نه تنها از غدیر که از سال اول بعثت هم  مطرح بوده است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به هفته ولایت و امامت حضرت امیر المومنین گفت:  امیدواریم که خداوند بزرگ و حیکم ما را از پیروان راستین حضرت علی قرار دهد .

دکتر سید فرج ا... موسوی رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری در ابتدای سخنان خود اشعار ذیل را که در وصف عید غدیر است قرائت کرد.

ساقی مده از دست غده که عید غدیر است

غرق طرب امروز صغیر است و کبیر است ،

برخیز و جوانی کن و بگذار بزرگی

که از شعور و شعف رقص کنان عالم پیر است