برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) در واحد

۱۰ آبان ۱۳۹۳ | ۱۲:۲۰ کد : ۳۳۵۵ اخبار حوزه ریاست

در این مراسم  که در نمازخانه واحد و  با حضور پرشور جمع کثیری از اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان برگزار شد، حجت الاسلام دکتر سید فرج الله موسوی رئیس واحد طی سخنانی به بیان اهمیت و ضرورت قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرداخت .

رئیس واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری با اشاره به  اینکه حضرت امام حسین عاشق نماز و راز و نیاز با خداوند متعال بود و در سخت ترین شرایط حتی در میدان جنگ ، دست از محضر پروردگار برنداشتند و نماز خود را اقامه کردند، افزود: قیام امام حسین (ع) برای این است که برنامه ها و احکام دین حتی در معرکه جنگ و حتی در مقابل دشمن هم برقرار باشد.

این مقام دانشگاهی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) و یاران با وفایش در روز دهم محرم و اقامه نماز او در این روز در برابر دشمنان اسلام برای حفظ دین جدش رسول گرامی اسلام(ص) بوده است، گفت: عزادار و سوگوار واقعی امام نماز را که امام به خاطر آن قیام کرد سبک نمی شمارد و نماز خود را در اول وقت اقامه خواهد کرد .

وی در ادامه با اشاره به اینکه اقامه نماز ظهر عاشورا توسط امام حسین(ع) در حساس‌ترین و بحرانی‌ترین لحظات زندگی‌شان، حکایت از اهمیت و توجه به فریضه نماز دارد گفت: پیام نماز امام در ظهر عاشورا به این معناست که هیچ عاملی نمی‌تواند مانع اقامه نماز شود، حتی بزرگ‌ترین واقعه و حادثه زندگی نباید موجب فاصله افتادن نماز از وقتش شود.

وی، از استادان، کارکنان و دانشجویان شرکت کننده در مراسم عزاداری امام حسین(ع) خواست تا نماز را که به گفته رسول گرامی اسلام محمد(ص) پایه و اساس دین مبین اسلام است را سبک نشمرده و از قیام امام حسین(ع) درس بگیرند زیرا امام(ع) در شرایط که لشکریان کوفه و شام از چهار اطراف مانند سیل بالای امام (ع) و خیمه گاه اهل بیت اش هجوم می آوردند نماز را که حکم الهی بود برپا داشتند.

دکتر موسوی در ادامه به اقسام گریه از جمله، گریه عاطفی، گریه پیوند و عهد، گریه شوق، گریه خوف،  گریه فراق و گریه عقوبتی پرداخت و گفت زیباترین گریه، گریه بر اباعبدالله در مجالس عزاداری  و سوگواری است چراکه اجر و مزد گریه برای آن حضرت بسیار عظیم و بزرگ است و خداوند خود ضامن آن می باشد.

رئیس واحد یادگار امام(ره) با بیان اینکه یکی دیگر مهمترین گریه ها  گریه ترس از قدرت و عظمت خداوند است افزود: در روایت آمده است وقتی ابراهیم پسر پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وفات کرد، پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله گریه کرد تا جایی که اشکش بر ریش مبارکش جاری شد. به آن حضرت عرض شد: ای رسول خدا! از گریه کردن نهی می کنی، ولی خود گریه می کنی؟ فرمود: این گریه نیست، بلکه رحمت است.

این مقام دانشگاهی با اشاره به اینکه گریه، سرمایه انسان در جنگ با دشمن درون، اظهار زبونی و زاری در برابر لطف بی کران الهی، اظهار نیازمندی و ابراز فقر در برابر غنی مطلق و رحمت واسعه حق تعالی; خصلت و شیوه جویندگان کمال مطلق و نشانه زنده بودن قلب آدمی است افزود: چشمی که برای امام حسین گریه کند آن چشم در نزد خداوند از تمامی چشمها محبوب تر  است.

دکتر موسوی با بیان اینکه گریه، زبان گویای دل، ریزش اشک از چشمان، گویای احساسات، علایق و تمایلات درونی گریه کننده، مظهر شدیدترین حالات احساسی انسان است افزود: تقل است حضرت امام کاظم علیه السلام همیشه از شیت خداوند گریه می کرد تا جایی محاسن مبارک آن حضرت از اشکش خیس می شد

دکتر موسوی در پایان ضمن تقدیر از حضور گسترده  دانشگاهیان یادگار امام خمینی(ره) شهرری در مراسم سوگواری امام حسین(ع) ، حضور در مجالس عزاداری امام حسین (ع) را به منزله آب حیات برای انسان‌ها دانست و خاطرنشان کرد: مجالس عزاداری و سوگواری ابا عبدالله(ع) برای این است که افراد بتوانند از گناهان کوچک و بزرگ خود دوری کنند و به صداقت، درستی و انسانیت برسند .

در پایان این مراسم روحانی از عزاداران و سوگواران حضرت ابا عبدالله(ع) پذیرایی به عمل آمد.