گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو در واحد یادگار امام خمینی (ره)

۱۷ آذر ۱۳۹۳ | ۱۲:۱۶ کد : ۳۳۶۵ اخبار حوزه ریاست

مراسم 16 آذر روز دانشجو با حضور دکتر سیدفرج ا... موسوی ریاست واحد، معاونین، استادان و جمع کثیری از دانشجویان با هدف پاسداشت روز دانشجو در سالن خوارزمی واحد با شکوه خاصی برگزار شد.

دکتر موسوی ضمن تبریک  روز دانشجو به تمامی دانشجویان و حاضرین درسالن، 16 آذر  را یادآور مبارزات دانشجویی در سال 1332  دانست و افزود: دانشجویان در حرکتی ماندگار و تاریخی علیه استکبار و شیطان بزرگ قیام کردند و رژیم سفاک  و ذلیل طاغوت را در دانشگاه رسوا که در نهایت  این عزیزان را در داخل دانشگاه به گلوله بستند و به درجه رفیع شهادت رساندند .

وی ضمن بیان تاریخچه روز دانشجو و واقعه 16 آذر و شهادت سه تن از دانشجویان آن زمان گفت: امروز دشمن با استفاده از جنگ نرم، جوانان و به ویژه دانشجویان را هدف قرار داده است اما دانشجویان انقلابی و همیشه در صحنه ما  با حضور هوشیارانه خود در عرصه های علمی و فرهنگی  و همچنین مبارزه  با استکبار  نقشه های شوم آنها را همچون گذشته نقش بر آب می نمایند

دکتر موسوی با بیان اینکه دانشجویان در آن زمان  به وظیفه شرعی و تکلیف الهی خود عمل کردند و باعث شدند پایه های حکوت پهلوی سست و لرزان گردد افزود: این حرکت آگاهانه دانشجویان باعث گردید تا ماهیت استکباری امریکا بیش از گذشته برای جهانیان ظاهر گردد و امریکای غاصب و جهان خوار رادر اذعان عمومی منزوی تر نماید .

وی  با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بواسطه رهبری حضرت امام راحل  و چنین رشادت و فداکاری ها پیروز گردد، اظهار داشت: در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی بیشترین قشری که روحیه ی استکبار ستیزی و مبارزه ای را در پیش داشت همین دانشجویان بودند.

رئیس واحد با بیان اینکه دانشجو باید آرمان‌خواه و نسبت به وضعیت جامعه بی‌تفاوت نباشد، بیان کرد: دانشجویان با سرلوحه قرار دادن استکبارستیزی باید مطالبه‌گر باشند و با تدبر، آگاهی و تحرک عملی به اتحاد ملی کشور کمک کنند.

دکتر موسوی تصریح کرد: دانشجویان همواره پشتیبان انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده اند و همیشه گوش به فرمان رهنمودهای مقام معظم رهبری و پاسدار آرمانهای امام راحل (ره) بوده اند افزود: دانشجویان همواره در توسعه و پیشرفت  همه جانبه در کشور حضوری چشمگیر و ارزنده داشته اند.

این مقام دانشگاهی در ادامه  گفت: استقرار دموکراسی در یک محدوده جغرافیایی مستلزم داشتن دو معیار اصلی عدالت و آزادی است و تا هنگامی که این دو به یکدیگر پیوند نخورند نمی توان مدعی شد که آن جامعه دارای دموکراسی است از این رو جنبش های دانشجویی مسیر را برای رسیدن به دموکراسی در یک جامعه هموار می سازند.

رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) در ادامه با بیان اینکه دانشجویان ایران اسلامی به دلیل وجود  فهم و درایت بالایشان همواره در  مقابل استکبار جهانی و نظام سلطه ایستادگی می کنند، افزود: دانشجویان ایران اسلامی با الگو برداری از رشادت ها و شهادت طلبی های دانشجویان شهید و شهدای علمی کشور، با پشتکار و تلاش در جهت تولید علم و پیشرفت کشور  و همسو با منویات مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای گام برمیدارند که این بزرگترین افتخار برای دانشجویان گرامی در دانشگاه ها است .

وی با اشاره به جنبشی که در سال 1341 تا 1343 در حوزه علمیه رخ داد که علیرغم میل باطنی تمام مستکبران بود، خاطر نشان کرد: سوال اصلی من این است که چه کسانی در به ثمر رسیدن این نهضت تلاش های بی شائبه ای انجام دادن؟ در این سال ها تا زمان پیروزی جمهوری اسلامی ایران چه کسانی اعلامیه های حضرت امام خمینی (ره) را پخش و سعی در بیداری جامعه داشتند، چه کسانی سخت ترین شکنجه ها را به جان خریدند، این گروه و قشر کسی نبود جزء استادان ، طلاب و دانشجویان.

دکتر موسوی نیز نشاط واقعی دانشجویان در دانشگاه  را منوط به تحرک و پویایی و موفقیت علمی آنان دانست و افزود: نشاط در  دانشگاه  منوط و مشروط به آگاهی و دانش است که در نهایت این نشاط  و آگاهی است  که  افزایش اعتماد به نفس را در بین دانشجویان در پی خواهد داشت.

دکتر موسوی با بیان اینکه رسیدن به تخصص، رمز موفقیت دانشجوی بانشاط است به استفاده دانشجویان از آموزشهای تخصصی در دانشگاه اشاره کرد و افزود: برای دست یابی بهتر و بیشتر به علم باید محیط دانشگاه ها پویا و با نشاط و به صورت هدفمند باشد و این نشاط و پویایی باید از اندیشه و فکر نشات بگیرد و الگویی برای جامعه محسوب شود.

وی همچنین به ملاک دانشجوی با نشاط در جامعه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: حضور مستمر در کلاس، فکر و ایده خلاق، انگیزه بالا در تحصیل، شور و نشاط و یادگیری از ملاک‌های دانشجویان بانشاط است که دانشجویان می توانند با استفاده از این ویژگی ها  همواره سطح علمی و اخلاقی خود را ارتقاء دهد و از رذایل اخلاقی دوری کند.

وی در پایان گره خوردگی عقل، احساسات، تدین، اعتقاد، باور و مردانگی و غیرت در حفظ و کیان این مرز و بوم را از مهمترین شاخص های برجسته یک دانشجو  دانست و افزود دانشجویان ما نه باید کند رو باشند نه تند رو  و نگاه دانشجویان ما بایستی در چارچوب یه گروه یا حزب محدود نشود و دانشجویان همواره  باید نگاهی فراملی داشته باشند.

در ادامه مراسم حجت الاسلام یوسفیان معاونت فرهنگی واحد افزود: ضمن تبریک روز دانشجو ،با اشاره به فداکاریها و رشادت سه تن از دانشجویان شهید و توصیف جایگاه این عزیزان گفت: دانشجو به معنای واقعی جوینده علم و دانش است که همواره لازم است تذهیب نفس و رشد معنوی را نیز در سرلوحه زندگی خود قرار دهد.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مقام دانشجو یادآور شدند که روز دانشجو روز حق خواهی و استبداد ستیزی برای کل دانشجویان سراسر کشور است

یوسفیان با اشاره به عدالت خواهی و مبارزه دانشجویان در طول تاریخ  با استبداد  گفت: خط مشی دانشجویان همواره بایستی در راستای اهداف نظام  وآرمانهای  حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری  مدظله العالی باشد

دکتر یوسفیان در پایان به بیان اهم فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته واحد در یکسال اخیر پرداخت.

در انتهای مراسم دکتر موسوی به تعدادی از سوالات دانشجویان پاسخ گفت.

لازم به ذکر است این مراسم به همت بسیج دانشجویی و با همکاری معاونت فرهنگی و روابط عمومی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار گردید.